Prvi dan zares / ogled mesta

Zjutraj smo se vsi skupaj, dijaki in profesorji dobili na točki pri nekem krožišču. Pomembno je samo to, da je blizu predel mesta poimenovan Buenos Aires. Gonzalo in Jose, odgovorna pri Tellus Spain sta nas odpeljala na skupno predstavitev družbe Tellus in kratko predstavitev programa. Dijaki smo nato odšli v “Colegio Santísima Trinidad”, neko šolo v bližini.

Izkazalo se je, da bomo tam zares začeli našo prakso. V učilnici je bilo ravno pravšnje število računalnikov – 7. Naš “profesor” Raul, kot tukaj lahko pričakuješ, ni znal angleško. K sreči je bil z nami prevajalec.

Naša naloga ta dan: razstavi računalnik in ga sestavi nazaj, nato pa pripravi okolje za operacijske sisteme v VirtualBoxu ter VMWaru. Vsi smo to nalogo uspešno opravili, kljub manjšim tehničnim zapletom.

Na žalost nam je vreme mešalo štrene po kosilu, ampak to ni ustavilo našega ogleda mesta, ki smo ga začeli z ogledom katedrale, ki je res ogromna. Res, res ogromna.

Jose nas je zatem še popeljal do mosta, ki nudi dobro lokacijo za lepe slike in razglede.

Dan se je že prevesil v noč, ko smo se z ogleda vrnili nazaj na večerjo. Ne bi več na dolgo in široko razlagal o mestu, vam pa ponudim galerijo slik, ki so nastale danes. Pa čeprav z malo slabšo kamero moje Nokie 🙂

(Konec 2. dne)

Piše: Nejc Mihelič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja