Prispeli smo!

Živjo! Pred vami je začetek nove pustolovščine sedmih dijakov Srednje tehniške šole v Kranju, ki smo se odločili, da bomo ta mesec prakso opravljali v tujini.

To smo Ian, Tadej, David, Erik, Neil in Nejc iz 3. Rb ter Matej iz 3.Mb. Nad nas je padla odločitev, da bomo prakso opravljali v Španiji. Končna destinacija: Salamanca.

Ko smo se v nedeljo ob zgodnji (ali pozni) uri 1.15 zjutraj dobili na glavni avtobusni postaji v Ljubljani, je bila najprej na vrsti vožnja z avtobusom do letališča v Benetkah. Hvala Nomagu, da nas je varno pripeljal do tja. Vreme nam ni bilo najbolj naklonjeno, a vsaj ni močno deževalo.

Ker je bil odhod našega leta predviden ob 7.15 uri, je to pomenilo, da smo kar nekaj časa čakali na letališču. A smo potrpeli in se vkrcali na Airbus A320 letalske družbe Iberia. Za večino je bila to nova izkušnja, saj prej še nikoli nismo leteli z letalom. Prav hitro smo tudi spoznali, da tam zgoraj ne lovi 4G 🙂

Naše letalo je na letališče v Madridu prispelo pred pričakovanim časom. Ob izhodu nas je počakal voznik Tellus Collegea, ki pa nas je z minibusom odpeljal še na zadnji del te dolge poti.

Avtocesta nas je vodila mimo nešteto vetrnih elektrarn, mimo kar visokega centralnega masiva gora, a bolj ko smo se bližali naši končni destinaciji, bolj se je pokrajina zravnala. Približno ob enih popoldne nas je voznik odložil v mestu z malo več prebivalci kot jih ima naša prestolnica. Že od daleč se je videla mogočna katedrala.

Malo smo bili presenečeni, da naša gostiteljica ne zna angleško. Ker mi ne znamo špansko, je bila komunikacija praktično nemogoča. K sreči nas je rešilo nekaj ostalih članov družine, ki pa so znali angleško – bolj ali manj.

Po nastanitvi in kosilu pa je sledil spontani obisk Burger Kinga in ogled mesta 🙂

Utrujeni in naveličani dolge vožnje čakamo na prvi ponedeljek, ko se bomo sestali z našim delovnim mestom. (Konec 1. dne)

Piše: Nejc Mihelič

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja